TANYA ANISIMOVA


violončelo: 3. 7. - 9. 7.
(350 €)
Mednarodno  uveljavljena violončelistka in skladateljica Tanya Anisimova je enkratna umetnica, ki poleg standardnega programa violnčelistov izvaja svoje kompozicije, kot tudi svoje priredbe del iz svetovne glasbene dediščine.


Diplomirala je na  Yale University School of Music, Boston University School for Fine Arts, Moskovskem Konservatoriju P.I. Čajkovskega in Centralni glasbeni šoli pri Konservatoriju.
Prejela je več prestižnih nagrad; Prva nagrada Mednarodnega  tekmovanja  Concertino Praga – violončelo  in   Državnega tekmovanja Sovjetske zveze v kvartetu in nagrade na  Min– On International Competition Tokyo, Mednarodno tekmovanje Šostakoviča. 

Nastopala je na mnogih prestižnih koncertnih prizoriščih,  kot so: Carnegie Hall New York City, The National Cathedral Washington D.C., Beethoven Saal Bonn, Suntory Hall Tokyo, Dvorana B. Smetane Praga in St. James Picccadilly London.

Mednarodno  priznanje  ji je prinesel posnetek njenih priredb vseh šestih Sonat in Partit J.S. Bacha za violino solo v letu 2001.  Ko je poslušal ta posnetek je  legendarni violončelist Janos Starker  rekel, da je violončelistka najvišjega razreda z močno in inventivno glasbeno  mislijo "osvojila Mount Everest”. 

Anisimova je prejela več nagrad za svoje kompozicije, Leta 2012 je priredba za saxofon  njenega dela Caravan za duo violončel bila izbrana kot najboljša skladba Svetovnega  Kongresa Saxofonov v Veliki Britaniji.
 Kritik Washigton Post-a je njeno glasbo opisal kot "mistično s subtilno melodiko in globoko emocionalnostjo”. Njeno glasbo  izvajajo mnogi vodilni solisti in ansambli širom sveta.

Anisimova je zelo aktivna na pedagoškem področju.  Poleg  mostrskih tečajev o glasbi  J. S.Bacha , Prokofjeva, Šostakoviča predstavlja koncerte- lekcije iz klasične improvizacije.

Profesorji Tanye Anisimove so bili Zoja Kamisheva, Igor Gavriš, Georg Neikrug, Miklos Perenyi im Aldo Parisot. Svojo neizčrpno inspiracijo  črpa iz   glasbe  J.S. Bacha in modrosti Hazrat Inayat Khana.

Izdelava: MMstudio