Simfonični orkester iz Henleya

8. 7. 2017, ob 20.30
Festivalna dvorana Bled




Simfonični orkester iz britanskega mesta Henley na Temzi je bil ustanovljen leta 1970 in je danes eden vodilnih amaterskih orkestrov Velike Britanije. The Henley Symphony Orchestra (HSO) združuje približno 70 glasbenikov iz Henleya na Temzi in njegove okolice. 

Pod vodstvom glasbenega direktorja Iana Browna orkester promovira svojo vsakoletno serijo štirih koncertov, na katerih sodelujejo solisti mednarodnega slovesa, kar lokalnim poslušalcem zagotavlja izbor odlične klasične glasbe. Ian Brown, ki vodi orkester že več kot 20 let, je s svojim delom v razvoj in uspeh orkestra vnesel bogate izkušnje dirigenta, komornega glasbenika in solo pianista.

Glasbeniki so se prvič sestali nekega poletja za nastop na šoli Shiplake College, toda uspeh koncerta je vodil k ustanovitvi trajnejše oblike orkestra. HSO ima veliko prijateljev, sodeluje s pobratenimi mesti Henleya, mestom Falaise v Franciji ter mestom  Leichlingen v Nemčiji. Na mnogih odrih so izvedli odlične koncerte pod okriljem  Zveze pobratenih mest Henleya na Temzi. Veseli so, da bodo letos prvič prišli tudi na Bled, saj sta Bled in Henley na Temzi  (Henley-on-Thames) partnerski mesti.

Program:

Elgar:  Cockaigne  Op, 40 (In London Town)
Holst: Jupiter  (The Planets Suite)
Dvorak:  Symphonic Variations

***
Walton: Crown Imperial  (Coronation March)
Elgar: Nimrod (Enigma Variations)
Rimsky-Korsakov: Capriccio Espagnol  Op 34     


Izdelava: MMstudio