ROBERT JUKIČ, bas

12. 7. - 15. 7 2017
150€



Basist, aranžer, komponist, tekstopisec in producent Robert Jukič je eden najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev. Od najstnika, ki je v različnih skupinah in žanrih igral na strune električne bas kitare, se je prelevil v kontrabasista, vpisal na študij jazza na graški univerzi in začel nastopati z različnimi izvajalci.

Glasba ga je popeljala po različnih odrih (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Izrael, Francija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Ukrajina, Velika Britanija, ZDA…), sodeloval je z vrsto domačih in tujih ustvarjalcev. Do sedaj je izšlo prek 60 plošč na katerih je sodeloval kot basist, komponist ali aranžer.

Vsi glasbeni vplivi se manifestirajo tudi na njegovih zgoščenkah. Do sedaj jih je izšlo devet in na njih se je spopadel z različnimi oblikami glasbe - od jazza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in drugih glasb sveta.

Sklada za male in velike zasedbe, kratke filme, multimedijske predstave, plesne predstave. Sodeluje tudi s teatri in poučuje na Konservatorijo za glasbo in balet v Ljubljani. Leta 2008 je prejel kompozicijsko nagrado "Jazzon".
Izdelava: MMstudio