Michael Frischenschlager, violina, 30.6. - 9.7. 
cena tečaja: 350€


Michael Frischenschlager - solist, komorni glasbenik in učitelj violine prihaja iz Salzburga, iz znane glasbene družine s dolgo tradicijo. Študiral je violino, kompozicijo in muzikologijo na akademijah in univerzah v Salzburgu, Kölnu, na Dunaju in v Rimu. Njegovi učitelji violine so bili Theodor Müller, Andrè Gertler, Franz Samohyl in Yehudi Menuhin.
Po nekajletnem igranju v orkestrih na najvišji umetniški ravni (orkester solistov, Dunajski filharmonični orkester) je stopil v intenzivno, izključno koncertno obdobje, ko je kot solist in član komornih zasedb nastopal v skoraj vseh evropskih državah, v Severni Ameriki in Aziji.

Leta 1971 je začel poučevati violino na dunajski Univerzi za glasbo in odrsko umetnost. Iz njegovih razredov so izšli mnogi odlični violinisti, zmagovalci državnih in mednarodnih tekmovanj, uspešni solisti, člani komornih zasedb in uglednih avstrijskih, evropskih in azijskih orkestrov. Leta 1984 je postal predstojnik katedre za godala, leta 1989 namestnik rektorja univerze, v letih 1992-1996 pa je opravljal naloge rektorja dunajske glasbene univerze.

Michael FFrischenschlager je po vsem svetu cenjen kot član komisij na priznanih glasbenih tekmovanjih za violino in komorno glasbo ter kot vodja mojstrskih tečajev na slavnih univerzah in akademijah.
Od leta 1989 je predsednik Mednarodnega tekmovanja Fritz Kreisler na Dunaju. Na dunajski univerzi za glasbo in odrske umetnosti je leta 1991 ustanovil mednarodno poletno akademijo Praga-Dunaj-Budimpešta, ki jo vodi že 14 let. Mnogo let je bil tudi predsednik evropske zveze učiteljev godal (ESTA – European String Teachers Association) za Avstrijo ter član odbora in podpredsednik Svetovne zveze mednarodnih glasbenih tekmovanj.

Izdelava: MMstudio