11.7. 20:30 Festivalna dvorana: BOSAZNOVA

Zasedbo BosaZnova sestavlja par Vanja in Matjaž Romih, torej dva glasova in kitara.

 Vanja in Matjaž Romih, ki kot BosaZnova zapeljujeta s svojimi igrivimi, lahkotnimi, romantičnimi, hudomušnimi in predvsem avtentičnimi skladbami, polnimi življenjskih zgodb o partnerskem odnosu, ki se zibajo v ritmu bossa nove, sta svojo novo skladbo »Običajen par« predstavila na lanskem 42. festivalu MMS (Melodije morja in sonca). Z njo sta prepričala tudi stroko, saj je Matjaž Romih zanjo prejel nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo. Pred kratkim sta izdala tudi nov singl z naslovom Zimska romanca.

BosaZnova sta v letu 2022 predstavila skladbe, ki slavijo življenje in odnose med partnerjema. Začela sta s skladbo 'Marjetica'. Svojo drugo, 'Želje', ste lahko premierno slišali na 41.festivalu MMS  in 'Ljubi me, ljubi nocoj' s Popevke 2022, hudomušno pesem »Ne pritiskaj« sta predstavila tik pred prvencem.V letu 2023 je bilo leto dua BosaZnova, saj sta 9. maja  izdala prvenec  z naslovom Terapija za pare (album), ki sta ga predstavila tudi  v živo na radiu Prvi v oddaji Prva vrsta.

Če sta pred leti svetu sramežljivo pokazala prvo skladbo 'Povabim te v Rio de Janeiro', sta danes, opremljena s kopico novih, ponosna na svoje stvaritve in zgodbe. Vanja in Matjaž Romih sta v BosaZnova združila svojo strast po raziskovanju in ustvarjanju glasbe, igranju v živo in nastopanju. Vanja izhaja iz jazz voda, Matjaž Romih pa se je do danes pojavljal v vlogi kantavtorja in šansonjerja (leta 2005 je tudi zmagal na festivalu Slovenski šanson). To svojo ljubezen do ustvarjanja glasbe in pripovedovanja zgodb je z Vanjinim sodelovanjem  prelil v skladbe, ki slavijo življenje, njegove radosti in odnose med moškim in žensko. Gre za "pozitivno" naravnane ljubezenske pesmi, ki so polne mehkobe, veselja, humorja, zibajoče ritmičnosti in ljubeznivosti, a se hkrati, kolikor se le da, izogibajo kičavosti.
 

Po dogovoru nastopa zasedba s tolkalcem Žigo Šercerjem ali Mihom Friedrichom in basistko Nežo Pavlič v manjši ''kombo'' zasedbi.



Izdelava: MMstudio