8.7. 20:30 Festivalna dvorana: INNER LIGHT

Milan Stanisavljević, slovenski pianist srbskih korenin, profesor in predstojnik jazzovskega oddelka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, predstavlja svoj novi studijski album z naslovom "Inner Light" (Celinka, 2024). Po albumih "Awakening", "Soundquest" in "Eastern Star" je to njegov četrti album, ki ga odlikujejo avtorske skladbe in aranžmaji.

K sodelovanju je tudi tokrat povabil vidne jazzovske glasbenike tako iz Slovenije kot tudi iz Srbije. Tako lahko na novi plošči slišimo beograjskega saksofonista, profesorja na Akademiji za jazz glasbo, Luko Ignjatovića in izvrstnega beograjskega bobnarja Pedju Milutinovića (Schime Trio, Vasil Hadžimanov Bend, Drumbooty…)

Trobento igra vsem zelo znan Tomaž Gajšt, član Big Banda RTV, za kontrabasom pa lahko slišimo mladega in obetavnega Jošta Lampreta, ki prihaja iz sveta klasične glasbe.

Nov album odlikujejo skladbe, ki ustvarjajo občutek gledanja slik in v katerih lahko odkrivamo različna razpoloženja in glasbene detajle. Od umirjenih, skoraj filmskih tem pri skladbah Surfin' in Spiral prek zelo ritmičnih, kot so Winteriana in 169, v katerih slišimo Milana igrati na Rhodes.

"Inner Light" odlikujeta zrelo igranje in avtentičen avtorski zvok, ki svojo zvočno homogenost kaže v aranžmajih ter v solažah posameznih glasbenikov.


Milan Stanisavljević, klavir

Luka Ignjatović, saksofon

Pedjo Milutinović, bobni

Tomaž Gajšt, trobenta

Jošt Lampret, kontrabas

Izdelava: MMstudio