4.7. 20:30 Festivalna dvorana Bled: SATORI


Za harmonikarja Jureta Torija pravijo, da igra melodije, ki dišijo po vinu in zemlji, poeziji in plesu, hrepenijo po soncu kadar so ujeta v temnih rudniških rovih. S svojim avtorskim pečatom pravzaprav z zvokom riše zgodbe, ki si jih ni težko vizualizirati. Pesmi vas zibljejo iz enega v drug kader, iz enega v drug vzdih, izdih, poljub ... dotik.

Tokrat je harmoniko zamenjal za Rhodes klavir, Wurlitzer ter hammond orgle. Whiskey in cigare pa prepustil svojim kompanjonom, izjemni pevki Ursuli Luthar, balkanski kitarski jazz legendi Primožu Grašiču, avstrijskemu kontrabasistu Wolframu Derschmidtu ter trobentaču Gerhardu Ornigu. Za zvokovno podobo ter pravo energijo ter beat je poskrbel producent in DJ Jamirko.

 

 Satori

 Satori je kratko lahko nekaj sekundno doživetje popolnega miru v telesu, kar pomeni, da v nas v tem času ni nobene misli, kar posledično pomeni, da ni čustev, kar dalje posledično pomeni, da ni prostora za kakršnokoli ne- ravnovesje, ne-harmonijo ali ne-zdravje... Neprekinjeno konstantno doživljanje Satori-ja bi lahko poimenovali razsvetljenje.


Ursula Luthar – vokal

 

Primož Grašič – kitara

 

Gerhard Ornig – trobenta

 

Jure Tori – klaviature

 

Wolfram Derschmidt – kontrabas

 

Tijan Grašič – bobniAlbum: The seat of the Soul
Izdelava: MMstudio