Evgenia Epshein, violina, 6.7.-9.7.

Cena tečaja 350€
Evgenia Epshtein se je rodila v Rusiji in se pri šestih letih začela učiti violino ter končala srednjo šolo za nadarjene glasbenike pri Vladimirju Milshteinu. Po preselitvi v Izrael leta 1990 je študirala pri Arthurju Zissermanu, Yairu Klessu in Ireni Svetlovi na Akademiji za glasbo v Tel Avivu, nato pa pri Benzionu Shamirju na Kraljevi akademiji v Rotterdamu, kjer je magistrirala. Med študijem v Rotterdamu je osvojila več nagrad in tekmovanj ter sodelovala na mojstrskih tečajih Isaaca Sterna, Henryja Mayerja in Zakharja Brona.

Evgenia Epshtein je soustanoviteljica godalnega kvarteta Aviv, ki je med drugim osvojil 3. mednarodno tekmovanje komorne glasbe v Melbournu, tekmovanje godalnih kvartetov v Bordeauxu in glasbeno tekmovanje Charlesa Hennena. Kvartet Aviv sta za "najboljši mladi ansambel" razglasili tudi ministrstvi za kulturo Nemčije in Izraela.

Kot solistka je nastopila s številnimi orkestri in imela recitale v vseh večjih izraelskih dvoranah ter radijske oddaje po vsem svetu.

Trenutno Evgenia Epshtein deluje kot docentka na splitski Akademiji umetnosti, profesorica violine in komorne glasbe ter ena od vodij oxfordskega filharmoničnega orkestra. Je ustanoviteljica ansambla violinistov KINOR.Izdelava: MMstudio