BARBARA GORZYNSKA; Poljska
violina. 1.7. -10.7.
300€

Rojena 4. decembra 1953 na Poljskem.
Študirala je na glasbeni akademiji v Lodzu, v razredu profesorja Zenona Ploszaja, kjer je tudi z odliko magistrirala.Prvi odrski nastop je doživela v starosti 16 let, ko je z orkestrom poljskega nacionalnega radia Katowice zaigrala Mendelssohnov Concerto. Kasneje je osvojila prvo nagrado na tekmovanju za mlade glasbenike Wieniawski v Lublinu, prvo nagrado in posebno nagrado Henryka Szerynga na mednarodnem tekmovanju Vaclava Humla v Zagrebu in prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Carla Flescha v Londonu. Svoj londonski debut je leta 1981 odigrala v Royal Festival Hall z londonskim filharmoničnim orkestrom. Od takrat je nastopala kot solistka z orkestri iz Dresdena (Staatskapelle Dresden), Londona (London Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra, English Chamber Orchestra, London Mozart Players, BBC Scottish Symphony Orchestra, BBC Welsh Symphony Orchestra) ter s simfoničnimi orkestri iz naslednjih mest: Halle, Manchester, Glasgow, Bournemouth, Berlin, Varšava, kot tudi s poljskim komornim orkestrom in s komornimi zasedbami iz Berlina (Berliner Staatskapelle) Lausanne (Orchestre de chambre de Lausanne), Bukarešte (filharmonični orkester), in drugimi.
Od leta 2002 poučuje godala na Inštitutu za evropske študije na Dunaju in je profesorica violine na konzervatoriju Prayner.

Kot žirantka sodeluje na mednarodnih glasbenih tekmovanjih v Markneukirchenu, Zagrebu (Vaclav Huml) in Istambulu (Nuri Iyicil)
Izdelava: MMstudio