Matthias Maurer, Švica
viola 1.7. - 13.7.
300€

Rojen leta 1948 v Baslu, švicarsko in avstrijsko državljanstvo.
Matura leta 1968. 1978 – 1972: Študij filozofije 1 z diplomo "licence ès linguistique” – diploma iz lingvistike na Univerzi v Parizu.
Študij violine na konservatoriju v Ženevi pri profesorju Corradu Romanu (1972 - 1976). 1977: Študij viole. 1978: Premier prix de Virtuosité avec distinction – nagrada virtuoznosti z odliko v razredu za violo profesorja Rona Golana na konservatoriju v Ženevi.
1979 - 1980: Prvi solist na violi v simfoničnem orkestru Orchestre du Capitol de Toulouse.
1980 – 1991: Prvi solist na violi v Kraljevem orkestru Concertgebouw v Amsterdamu. Solistični nastopi z Bernardom Haitinkom (Bartók), Riccardom Chaillyjem (Hindemith: Schwanendreher) in Leopoldom Hagerjem (Walton) v orkestru Concertgebouw v Amsterdamu in Den Haagu.
1981 -1991: Profesor na Visoki šoli Sweelinck Conservatorium v Amsterdamu.
Od leta 1991: Univerzitetni profesor na Visoki šoli za glasbo in likovno umetnost v Gradcu.
Solistična dejavnost:
Koncerti s skoraj vsemi nizozemskimi orkestri, z mednarodnimi orkestri, kot so Orchestre de la Suisse Romande, Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestre de Chambre de Lausanne, Mozarteum Salzburg, London Chamber Players, Orchestre de Bordeaux, Orchestre du Capitol de Toulouse, "I Fiamminghi” itd. Turneje kot solist z radijskim simfoničnim orkestrom Hilversum (po Nemčiji, Švici, Avstriji, Nizozemski), v Mozarteumu v Salzburgu.
Kot komorni glasbenik: Intenzivno igranje komorne glasbe v vseh možnih zasedbah od dua (solistični večeri) do okteta. Stalni član različnih ansamblov: harfni kvintet Amsterdam, godalni trio "Parkanyi”, "Companelli Amserdam”. Leta 1996 ustanovitev godalnega tria "Interarte”.
Član žirije na mednarodnih tekmovanjih za violo v Ženevi, tekmovanjih ARD v Münchnu, Markneukirchenu.
Izdelava: MMstudio