MARTA POTULSKA, viola
PIOTR JASIURKOVSKI, violina
ANTONI BROŽEK, klavir
Poljska violistka MARTA POTULSKA redno koncertira v Evropi, Severni Ameriki in Aziji. Zelo aktivna je tudi v komornih sestavih, kjer je sodelovala z znanimi glasbeniki kot so Marek Drewnowski, Elena Denisova, Kerstin Feltz, Pierre-Henri Xuereb, Teresa Turner Jones, in Rudolf Leopold. Marta Potulska je dobitnica prve nagrade na mednarodnem tekmovanju Johannes Brahms v Avstriji (2007), finalistka mednarodnega tekmovanja za violino in violo na Bledu in dobitnica posebne nagrade na mednarodnem tekmovanju Lionel Tertis na otoku Man, VB (2006). Septembra 2010 je prejela drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju za violo Michał Spisak na Poljskem. Redno sodeluje s pomembnimi orkestri kot so Dunajski simfoniki, Philharmonie der Nationen, z orkestrom Dunajske opere (Volksoper Wien) in z orkestrom Camerata Schultz ter nastopa v znamenitih koncertnih dvoranah v Avstriji (Konzerthaus in Musikverein na Dunaju, Stephaniensaal v Grazu) in na Japonskem (Suntory Hall v Tokiu). Marta Potulska se je udeležila tudi mnogih mednarodnih glasbenih festivalov.

PIOTR JASIURKOWSKI je bil rojen leta 1987 v poljskem mestu Lubin. Pri sedmih letih se je zacel učiti violino na krajevni glasbeni šoli pri gospodu Ryszardu Wachowskem. Kasneje, na glasbenem liceju v Wroclawu je njegov ucitelj violine postal Andrzej Woznica, ki je sodeloval s profesorjem Robertom Szrederjem. Leta 1997 je skrb za Piotrov glasbeni razvoj prevzel profesor Robert Szreder. Septembra 1998 je Piotr zacel študirati violino na glasbeni akademiji v Maastrichtu na Nizozemskem, najprej na pripravljalnem oddelku, kamor je bil sprejet kot najmlajši violinist v zgodovini šole, od leta 2006 pa kot redni študent. Leta 2008 je diplomiral z recitalom, za katerega so mu clani žirije enoglasno podelili najvišjo oceno. Trenutno na tem inštitutu opravlja podiplomski študij v razredu profesorja Szrederja.
Piotr se je udeležil mnogih mojstrskih tecajev, na Poljskem in v tujini (R. Totenberg, H. Krebbers, V. Repin in I. Straus).Na tekmovanjih je že dobil nekaj prvih nagrad, med drugim na glasbenih tekmovanjih na Poljskem, na tekmovanju za mlade glasbene poustvarjalce v Wattrelosu (Francija). Septembra 2000 je postal laureat 8. mednarodnega tekmovanja za mlade violiniste v cast Karola Lipinskega in Henryka Wieniawskega v Lublinu (Poljska).
Maja 2002 je dobil drugo nagrado na 44. mednarodnem tekmovanju Jaroslava Kociana na Ceškem. Junija 2002 je kot najmlajši udeleženec postal finalist 11. tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki v Berlinu, leta 2005 pa zmagal na tekmovanju Grachten Festival Music
Competition v Amsterdamu. Decembra 2007 je dobil prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju violinistov za glasbene štipendije Kärntner Sparkasse. Marca 2008 je Piotr dobil prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju violinistov za nagrado "Lions International” na Nizozemskem, julija 2008 prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju za violino na Bledu (Slovenija), oktobra 2008 pa tretjo nagrado na mednarodnem tekmovanju violinistov
"Lions International” v Cannesu, ki so se ga udeležili dobitniki prvih nagrad z državnih tekmovanj. Piotr je kot solist z velikim uspehom že veckrat nastopal na koncertnih odrih skupaj z razlicnimi orkestri (z Estonskim državnim filharmonicnim orkestrom, z ruskim orkestrom komorne glasbe iz Kaliningrada, s simfoniki iz Biela in Varsovie, z Litvanskim državnim simfonicnim orkestrom, s simfonicnim orkestrom iz Limburga, s simfonicnim
orkestrom Radia Berlin, s korejskim komornim ansamblom) ter izvajal recitale in koncerte na
Poljskem, v Rusiji (mednarodni festival v Moskvi), Avstriji (npr. Carinthischer Sommer Festival), Nemciji (npr. v Berlinu), na Nizozemskem, Švedskem (Stockholm), v Franciji (npr. v Parizu, na festivalu v Colmarju), Estoniji (Talin), Veliki Britaniji (London), Italiji (Rim), Švici, na Ceškem (Praga), v Litvi (Vilnius), Tuniziji (Medina Festival), Koreji (Seoul Korean Arts Centre), Belgiji, Španiji, Sloveniji, Egiptu, Jordaniji, in drugih državah.

ANTONI BROŽEK se je rodil v Katowicah na Poljskem. Pri šestih letih se je zacel uciti igranja na klavir. Profesorica Wladyslawa Markiewicz je bila njegova uciteljica klavirja od osnovne šole pa do diplome na Akademiji za glasbo v Katowicah leta 1972.
Študij klavirja je nadaljeval na Royal Northern Academy of Music v Manchestru v razredu profesorja Ryszarda Baksta in kasneje na konzervatoriju v Moskvi. Udeležil se je mnogih mednarodnih tekmovanj v Moskvi (International Tchaikovsky Piano Competition) in Budimpešti. Antoni Brožek je profesor na glasbenem liceju in akademiji za glasbo v Katowicah. V svoji karieri je zelo uspešno sodeloval z orkestri, z recitali nastopal na Poljskem in drugod po svetu ter ustvaril številne radijske (med drugim klavirske sonate S. Prokofjeva za BBC), televizijske in CD posnetke. Vodil je mojstrske tecaje na Poljskem, v Nemciji, na Nizozemskem, v Španiji in drugje. Antoni Brožek je tudi zelo znan komorni glasbenik, ki nastopa skupaj z violinistom Robertom Szrederjem in z njim sodeluje tudi pri izvedbi mojstrskih tecajev v mnogih državah.


Dmitri Shostakovich Prelude
(1906-1975).
Maurice Ravel Pavane
(1875-1937)
Henri Vieuxtemps Elegie
(1820-1881)

Johannes Brahms Scherzo F.A.E.
(1833-1897)

Nino Rota Intermezzo para viola y piano
(1911-1979)

Igor Stravinsky Canção Russa, Viola de Arco
(1882-1971)
*********
Henryk Wieniawski Fantasie brillante sur des motifs de l’opéra « Faust »de Gounod op.20
(1835-1880)
Frédéric Chopin (transc. Nathan Milstein) Nocturne in c sharp minor op.posth.
(1810-1849)
Krzysztof Penderecki Three Miniatures (1959)
(1933)
Henryk Wieniawski Polonaise de Concert op.4

Maurice Moszkowski Allegro moderato from the suite op.71 for 2 violins
(transk. for violin & viola)

Izdelava: MMstudio