Tomaž Lorenz, Slovenija
komorna igra: 1.7. - 7.7.
70€ na člana ansambla

Violinist Tomaž Lorenz je diplomiral in magistriral iz violinske in komorne igre na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Leona Pfeiferja. Izpopolnjeval se je pri uglednih koncertantih in pedagogih v Rimu, Sieni, Trstu in Budimpešti. Kot solist, član Tria Lorenz in drugih komornih združenj je koncertiral v najpomembnejših glasbenih središčih večine evropskih držav, Kanade, ZDA, Mehike, Brazilije, Argentine, Izraela, Indije, Kenije in Irana. Posveča se tudi pedagoškemu delu na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je redni profesor komorne igre in predstojnik Katedre za ansambelsko in komorno igro.Doslej je doma in na tujem vodil 26 seminarjev, tečajev in mojstrskih delavnic komornega muziciranja.
Njegov diskografski opus je obsežen (LP, avdio in video kasete, DVD in več kot 30 CD).
V njegovem repertoarju pripada posebno mesto slovenski glasbi; krstne izvedbe je pod njegovo roko doživelo blizu 100 solističnih in komornih del. Med 1996. in 2006. l. je bil umetniški vodja Glasbenega julija na Obali – poletne šole za največje mlade slovenske talente. Umetniško vodi Tekmovanje za slovenske komorne skupine Primož Ramovš in Tekmovanje za mlade slovenske violiniste Leon Pfeifer. Ansambli iz njegovega komornega razreda pogosto in z velikimi uspehi nastopajo doma in na tujem in osvajajo številne najvišje nagrade na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih. Doslej so prejeli tudi štiri Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.
Tomaž Lorenz je za svoje delo prejel številne nagrade in priznanja: tri nagrade Prešernovega sklada, dve nagradi Društva slovenskih skladateljev, Župančičevo in Bettetovo nagrado ter Škerjančevo diplomo za izredne pedagoške dosežke. Leta 1967 je bil tudi zmagovalec 5. tekmovanja mladih jugoslovanskih umetnikov v Zagrebu.. Je častni član Društva slovenskih skladateljev in Glasbene mladine ljubljanske.
Izdelava: MMstudio