JAZZ LIEDER
Nina Strnad, sopran
Peter Mihelič, klavir
NINA STRNAD je mlada slovenska pevka, ki prihaja iz Ljubljane. Koncala je Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti in med drugim sodelovala tudi s Hanno Preuss, Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom DOM, Jazz sacral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chicco), Petrom Mihelicem, Primožem Grašicem, Juretom Puklom in Urošem Pericem. V letu 2009 je z Big bandom DOM v živo posnela plošco »Moj Piran« z jazz standardi, ki je bila izdana pri Založbi kaset in plošc RTV Slovenija. Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Ceškem, Slovaškem, v Nemciji, Avstriji in Sloveniji.

PETER MIHELIC (klavir). Rojen v družini pianistov je prejel tako formalno klasicno izobrazbo kot tudi prvi vpogled v jazz kar doma. Pri šestajstih letih ga je povabil k sodelovanju slovenski velikan jazza Tone Janša, ki mu je svetoval naj nadaljuje šolanje v tujini. Med leti 1985-90 je živel in študiral v Grazu, kjer je prišel prvic v stik z znanimi ameriškimi glasbeniki kot so Mel Lewis, Sheila Jordan in BobMover, ki so ga spodbudili k selitvi v ZDA. V svoji vec kot petindvajset letni karieri je pianist, ki od leta 1990 živi in dela v New Yorku, sodeloval z mnogimi zvenecimi imeni jazza kot so ClarkTerry, Benny Bailey, Duško Goykovich, Sheila Jordan, Etta James, Annie Ross, MarkMurphy, Jimmy Cobb, Kenny Washington, Steve Grossman, Ralph Lalama in mnogimidrugimi. Od leta 1998 je stalni clan skupine legendarnega pevca Jona Hendricksa.Nastopal je na mnogih pomembnih koncertnih prizorišcih kot so Carnegie Hall in Jazz at Lincoln Center (New York), Detroit Symphony Hall, Chicago SymphonyHall, The Kennedy Center (Washington), Verizon Hall (Philadelphia) in festivalih kot so JVC Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Playboy Jazz Festival, Detriot Jazz Festvival itd. K najpomembnejšim udejstvovanjem v Sloveniji velja omeniti dolgoletno obcasno sodelovanje s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenije, petnajsletno sodelovanje z Jazz Klubom Gajo, ter elektro akusticen projekt avtorske glasbe ClairAudient, ki ga od leta
2004 vodi z Mariom Maroltom. Kot clan raznih skupin je posnel preko trideset plošc tako pri nas kot tudi v Evropi, ZDA in na Japonskem.

I'll take romance ( W&M: Oscar Hammerstein II & Ben Oakland
How about you (Words: Ralph Freed, Music: Burton Lane)
Alice in wonderland (words: Bob Hilliard, music: Sammy Fain)
Beautiful love (Words: Haven Gillespie, Music: Victor Young, Wayne King, Egbert Van Alstyne)
It could happen to you (Words: Johnny Burke, Music: James Van Heusen)
My romance (W&M: Richard Rodgers & Lorenz Hart)
All of you (W&M: Cole Porter)
It's you or no one for me (W&M: Sammy Cahn)
Agua de beber (Music: Antonio C. Jobim, Words: Norman Gimbel)
Chega de saudade (Words: Jon Hendricks, Jessie Cavanaugh, Music: Antonio C. Jobim)
A time for love (W&M: Johnny Mandel & Paul Francis)
In April (Bill Evans)
A sleeping bee (Words: Truman Capote and Harold Arlen, Music: Harold Arlen)
Whistling away the dark (M: Henry Mancini, W: Johnny Mercer)
Izdelava: MMstudio