JANI MODER, kitara

12. 7. - 15. 7 2017
150€Jani Moder, rojen 10.10.1978 v Kuala Lumpurju, Maleziji, se je pri dveh letih z družino preselil nazaj v Slovenijo. Pri osmih letih je pričel igrati klasično kitaro in se 10 let izobraževal pri prof. Ljudmilu Rusu. Sledil je vpis na Gimnazijo Poljane ter Srednjo glasbeno in baletno šolo. Nato se je vpisal na Karntner Landeskonservatorium v Avstriji, kjer je študiral jazz in klasično kitaro ter leta 2002 diplomiral z odliko.

Na avdiciji v Parizu si je pridobil štipendijo Berklee College Of Music v Bostonu, dodeljena mu je bila tudi štipendija ministrstva za kulturo RS. Na tej prestižni ustanovi je prejel visoko nagrado šole za Outstanding Musicianship in šolanje ponovno zaključil z odliko (Summa cum Laude).

V času študija je bil izbran med deseterico študentov šole, ki so podpisali pogodbo z založbo Jazz Revelations Records. Pri omenjeni založbi je izšla kompilacija z naslovom Common Ground, ki je bila omenjena tudi v najbolj znani jazz reviji na svetu, Downbeat. Njegovi profesorji so bili Mick Goodrick, Joe Lovano, Hal Crook, Dave Samuels, Jeff Galindo, Darren Barrett, Tim Miller, Brett Willmott, Rick Peckham, David Gilmore in drugi. Z odliko je magistriral na Visoki šoli za upodabljajočo umetnost v Grazu.

Nastopal je s številnimi znanimi imeni jazz glasbe (Dave Samuels, Alex Sipiagin, Aaron Parks, Tommy Crane, Chris Tordini, Masatoshi Kamaguchi, Darren Barrett, Jonathan Blake, Miles Griffith, Ratko Divjak, Drago Gajo, Krunoslav Levačič, Peter Mihelich, Renato Chicco, Viktor Palič, Sheryl Bailey, Predrag Revišin, Klemens Marktl, Vladimir Kostadinovič, Aljosa Jerič, Steve Wood, Igor Lumpert, Robert Jukič, Jure Pukl, Andjelko Stupar, Mihi Erian, Joris Teppe, Ferenz Nemeth, David Jarh, Big Band RTV SLO, European Movement Jazz Orchestra, Hgm BigBand, Simfonični Orkester RTV SLO, revijski orkester RTV SLO...itd., ter številnimi kvalitetnimi pop izvajalci kot so Janez Bončina Benč, Oto Pestner, Dado Topič, Planet Groove, Alenka Godec, Nina Strnad, Jadranka Juras, itd...).

Koncertiral je v Evropi, ZDA ter Afriki. Sodeloval je na več kot 40-ih izdanih zgoščenkah.  Kot vodja je posnel 3 avtorske projekte; Momentum (Goga Musica, 2008), Sky High Low Down (Barnette Records, 2012), Brain Blender- Abacus (ZKP RTV SLO, 2014), ki so bili odlično sprejeti tako pri kritikih kot poslušalcih .

Kitaro poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, Akademiji za glasbo, glasbeni šoli Logatec ter na različnih glasbenih delavnicah.

Izdelava: MMstudio