MILAN STANISAVLJEVIĆ, klavir

12. 7. - 15. 7 2017
150€
Milan Stanisavljević, rojen v Kragujevcu leta 1979, je končal nižjo in srednjo glasbeno šolo/smer klavir. Z osemnajstimi leti se je vpisal na Fakulteto glasbenih umetnosti (FMU) v Beogradu, kjer je leta 2006 diplomiral z odliko pri predmetu Harmonija s harmonsko analizo pri znanemu srbskemu skladatelju nove generacije, profesorju Rastislavu Kambaskoviću.

Po končani klasični univerzi se je vpisal na Univerzo za glasbo in odrsko umetnost v Grazu, Avstriji – smer jazzovska glasba (klavir). Jazzovski klavir je študiral pri profesorju Haraldu Neuwirthu in profesorju Claus Raibleu. Po končani diplomi je vpisal magisterij pri mladen in priznanem nemškem pianistu Olaf Polziehnu. V januarju 2010 uspešno je končal in s tem pridobi naziv »Master of art«. Na Univerzi v Grazu se je učil tudi od drugih velikih glasbenikov kot so Renato Chicco, Fritz Pauer bobnar Howard Curtis, basist Wayne Darling. Udeležuje se glasbenih delavnic in tako dobi možnost sodelovanja z Billy Hartom, Jerry Bergonziem, Geoffrey Keezerjem, George Colliganom in drugimi jazzovskimi velikani.

Dobi priložnost igranja v kvartetu priznanega srbskega trobentača Stjepka Guta, ter z igranjem v KUG Big Bandu z ameriškim trobentačem Derrick Gardnerjem. Zadnji dve leti je na različnih projektih sodeloval z londonskim kitaristom afriških korenin Femi Temowom.

Sodeloval je še z : Markom Đorđevićem, Ratkom Divjakom, Juretom Puklom, Gašperjem Bertoncljem, Krunoslavom Levačićem, Cristophom Auerjem, Klemens Marktlom, Mortenom Ramsbolom, Milanom Nikolićem, Andjelkom Stuparom, Adamom Klemom, Janijem Moderom, Nikolom Matošićem, Jadrankom Juras, Robertom Jukičem, Igorjem Matkovičem, Ninom Strnad, Jakom Kopačem...

Leta 2011 je izdal svojo prvo ploščo z naslovom "Awakening”, ki je dobila odlične kritike na jazzovskem web site-u All About Jazz.

Od leta 2010 poučuje na glasbeni šoli Celje kot učitelj klavirja. Leta 2012 začne poučevati jazz klavir na KGB v Ljubljani.

Izdelava: MMstudio