PETER UGRIN, violina

12. 7. - 15. 7 2017
150€Peter Ugrin (f: Žiga Culiberg)

Peter Ugrin je leta 2006 zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani.V času študija na Akademiji za glasbo je kot član godalnega kvarteta prejel študentsko Prešernovo nagrado ter prvo nagrado na državnem tekmovanju komornih skupin.

Študij je nadaljeval v Celovcu, na Koroškem deželnem konzervatoriju v smeri Jazz Violina (prof. Max Grosch), hkrati pa se je izpopolnjeval v klasiki (prof. Helfried Fister). Po Celovcu je študij nadaljeval na New School for Jazz and Contemporary music v New Yorku kjer je tudi diplomiral v smeri jazz violina. Šolal in izpopolnjeval se je pri profesorjih kot so Billy Harper, Christian Howes, Rob Thomas, Peter Bernstein, Gerard D Angelo, Ben Street…. Peter je snemal violo, violino in glas na več različnih zgoščenkah, med katerimi je potrebno omeniti: Music Of Paul Motion – Joel Harrison String Choir, David Binney with Strings, Billy Harper Voices…

V Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana, koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet). V letu 2014 je krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva.

Na področju improvizacije deluje kot komponist ter violinist z ansamblom Artbeaters, s katerim je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljso lastno kompozicijo.
Izdelava: MMstudio